2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Okul Programı

02.05.2024 34

 

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle okulumuzda bir program düzenlendi. Programa İlçe Kaymakamımız Sayın Zafer Karamehmetoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa Sakarya, şube müdürlerimiz, ilçemizden bazı okul müdürleri, velilerimiz ve öğretmenlerimiz katıldı. 

Okulumuz özel eğitim bölümü tarafından hazırlanan program öğrencilerin nasıl bir ilerlerleme gösterdiğini kanıtlarcasına, ritim çalışmaları, halk dansları, oyunlar vb. sergilediler. Beğeniyle ve heyecanla takip edilen programda özel eğitim öğrencilerimize maddi desteklerde bulunan hayırseverler takdim edildi. 

 

2 Nisan Günü, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizmden kaynaklanan sorunlara çözümler bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü”olarak ilan edilmiştir. 2 Nisan’da başlayan “Otizm Farkındalık Ayı” çerçevesinde dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi, bu konudaki farkındalığın artırılması ile erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedeflenmiştir. Bizler de Koç İlkokulu olarak verdiğimiz eğitim hizmetlerinin bir yansıması olması amacıyla düzenlediğimiz bu programla siz değerli katılımcılarımızla birlikte otizm bilincini yaygınlaştırmak, önce ilçemizde, sonra ilimiz ve ülkemizde otizmin bir eksiklik değil bir farklılık olduğu anlayışının benimsenmesine destek olmak istiyoruz. Umuyoruz ki böylesi gayretler otizmli bireylerin eğitim kalitelerinin artmasına, toplumsal kabul ve kaynaşmaya dahası insanlığa fayda sağlayan şahsiyetler olarak yetişmelerine destek olsun. Hatta bu bağlamda yaptığımız çalışmaları Erasmus ve Tubitak hibeleri kapsamında yaptığımız proje başvuruları ile zenginleştiriyoruz. 

Bu anlamda okulumuzda eğitim öğretim yılı başından bu yana sürekli iyileştirmeler yapılmakta, fiziksel imkanlar ve eğitim süreçlerinin kalitesi artırılmakta, en nitelikli öğretim materyalleri sağlanmakta, her birey ayrı ayrı düşünülerek katedilen gelişim aşamaları sürekli izlenmektedir.

 

03-04-202403-04-202403-04-202403-04-202403-04-2024

03-04-2024