Okullarda Orman

Okullarda Orman Projemiz

26.02.2024 113

Ülkemizde TÜRÇEV Vakfı tarafından yürütülen Okullarda Orman programı kapsamında, okulumuzca planlanan Böcek Oteli projemiz gerçekleştirildi . Amacımız; çocukların çevresinde yaşayan canlıların da barınma ihtiyacının olduğunu farketmesi ve çevreye , canlılara olan duyarlılığın arttırılmasıdır . Projemizdeki otellerinin yapım aşaması şu şekilde gerçekleşmiştir . Öğrencilere önce Böcek Öteli hikayesi okundu. Çocukların kendisi özgün böcek oteli hikayesi oluşturdular . Daha sonra bir doğa gezisi sırasında topladıkları doğadan materyallerle aileleriyle bir böcek yuvası tasarlayıp , tasarımlarını gerçekleştirdiler . Okulumuzca planlanan sergi ile öğrenciler Böcek Otellerini tanıttılar . Bu çalışmanın sonunda öğrencilere çevresindeki tüm canlıların için barınmanın temel ihtiyaç olduğu konusunda farkındalık oluşturması sağlandı. Çocuklarda estetik duygusunun ve el becerilerinin gelişmesi, çevresinde sıklıkla tanımadığı ve karşılaşmadığı canlılarında, yaşama ve barınma durumlarını düşünmesi sağlanmıştır. Çocuklarımızın geliştirdiği bu ürünler evlerinde, bahçelerinde bulunmaya devam etmekte ve bir kısmı okulumuzda hala işlevini korumaktadır.

Çalışmaların sergilendiği ilk gün okulumuza teşrif eden İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa SAKARAYA da tüm eserleri birebir inceleyip tasarlayıcı öğrencilerimizle sohbet etti, Kendilerine projemize verdiği destek ve öğrencilerimizin emeklerine gösterdiği özenden ötürü çok teşekkür ederiz.

26-02-202426-02-202426-02-202426-02-202407-05-2024